Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Uitstekende service!

Een Kostenindicatie voor gevelreiniging

Uw bedrijfspand laten reinigen? Vraag een offerte aan
reinigen-gevel-1680.jpg
Prova werkt door heel NL
Reiniging door heel Nederland
Prova werkt duurzaam
Gecertificeerd en duurzaam
Prova werkt efficiënt
Lage kosten door efficiëntie

Gevelreiniging kosten per m2

Uw gevel, of het nu een bedrijfspand of woning is, krijgt behoorlijk wat te verduren. Mos, algen, kalk en soms zelfs graffiti. Met de juiste gevelreiniging zorgt u ervoor dat de gevel er weer als nieuw uit ziet. Zo blijft de gevel het visitekaartje van uw (bedrijfs)pand! Ook bespaar je met gevel reinigen en impregneren kosten, omdat de levensduur van het pand wordt verlengd. Reiniging is immers onderdeel van het onderhoud. Een professionele gevelreiniging is daarom van belang. De gevelreiniging prijs per m2 is geen grote investering en het bedrag meer dan waard.


Gevelreiniging van bedrijfspand

Wat kost gevelreiniging per vierkante meter?

De gevelreiniging kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een standaard gemiddelde prijs gevelreiniging is lastig te bepalen. Er is namelijk ook geen standaard aanpak voor gevelreiniging. Hoe we het pand reinigen, verschilt per object. Hierdoor verschilt dus ook de gevelreiniging prijs per m2. Zo is de gevelreiniging prijs m2 afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling en het soort reinigingsmethode dat hiervoor geschikt is. Toch kunnen we wel een indicatie geven voor de gevelreiniging kostprijs. Een indicatie van de gevelreiniging kosten voor woninggemetselde gevelreinigen en impregneren en de kosten gevelreiniging gevelbeplating van bedrijfspanden is opgenomen in het onderstaande tabellen.

Indicatie gevel reiniging kosten woninggemetselde gevelreinigen en impregneren:

Aantal m²

Kosten aantal m² excl. btw

50 - 100 m²

€ 950,- excl. btw

100 - 150 m²

€ 1.400,- excl. btw

200 - 250 m²

€ 2.350,- excl. btw

250 - 300 m²

€ 2.750,- excl. btw

Indicatie kosten gevelreiniging voor bedrijfspand gevelbeplating:

Aantal m²

Kosten aantal m² excl. btw

0 - 500 m²

€ 1.100,- excl. btw

500 - 1000 m²

€ 1950,- excl. btw

1000 - 1500 m²

€ 2850,- excl. btw

1500 - 2000 m²

€ 3.600,- excl. btw

2000 - 3000 m²

€ 4.700,- excl. btw

Wat kost gevelreiniging i.c.m. andere factoren?

De kosten van gevelreiniging per m2 zijn ook afhankelijk van het type hoogwerker en de duur van het gebruik. Een op maat gemaakte offerte geeft daarom een veel realistischer beeld van de gevelreiniging prijs per m2. Daarbij adviseren wij onze klanten dat, wanneer zij direct de gehele buitenzijde van het pand of woning willen reinigen, zij de dak- en gevelreiniging combineren.

Gevel reinigen kosten en methoden

Hieronder vindt u verschillende methoden voor gevelreiniging en combinaties hiervan. Voor een passende en persoonlijke gevel reinigen prijs per m2 raden wij u aan om een offerte aan te vragen. Dat kan door het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen.

Om de juiste methode te bepalen voor uw gevel komen wij langs en voeren een grondige analyse uit van het pand en soort vervuiling. Daarbij kijken en doen wij onder andere het volgende:

  • We kijken naar wat voor soort vuil er op uw gevel zit

  • Maken we daarbij eventueel gebruik van een hoogwerksysteem

  • Besluiten we welke methode het beste is voor de gevelreiniging

  • Gaan we na hoe wij zo min mogelijk overlast veroorzaken tijdens de gevelreiniging, zodat u ongestoord door kunt werken.

Vervolgens stellen we een offerte op die duidelijkheid geeft over de kosten gevelreiniging per m2  voor uw situatie.

Direct contact? Bel ons!

Zij gingen u voor:
Gevelreiniging bij Den Breejen Shipyard
Den Breejen Shipyard
Gevelreiniging en glasbewassing Woonboulevard Eijerkamp
Woonboulevard Eijerkamp Zutphen
Gevelreiniging bij Royal A-ware in Almere
Royal A-ware in Almere

Kosten gevel reinigen: hogedruk reiniging

Hogedruk reiniging is één van de meest voorkomende reinigingsmethodes. Hogedruk reiniging is mogelijk met puur water, maar soms vraagt de gevel om een grondigere aanpak. In dat geval voegen wij een chemisch middel of zand toe. Onze voorkeur gaat uit naar puur water, maar de methode is uiteraard afhankelijk van het soort vuil. Zo is hogedrukreiniging met puur water niet voldoende om graffiti te verwijderen. In dergelijke gevallen maken we gebruik van zandstralen. Een andere methode van hogedruk reiniging die wij aanbieden is gevelreiniging middels stoom. De kosten gevelreiniging per m2 verschillen per reinigingsmethode. Vraag gerust een offerte aan!

Wanneer is hogedrukreiniging gebruikelijk?

  • Damwandreiniging: er zijn verschillende situaties waarbij hogedrukreiniging gebruikelijk is.
    Prova is gespecialiseerd in de reiniging van allertype panden en gevels, zo ook damwanden. Van geprofileerde damwand tot sandwichpanelen en met elk type beplating.

  • Dakreiniging: heeft u een plat dak, dakpannen of leipannen? Ook in dit geval is hogedrukreiniging een geschikte reinigingsmethode. Niet alleen zorgt het voor een schone uitstraling, het voorkomt verstopping in de dakgoten en daarmee de kans op lekkage.

Machinale- en telewash gevelreiniging prijs

Machinale reiniging en telewash reiniging zijn 2 andere veelvoorkomende methoden die we inzetten om een damwand te reinigen. Machinaal reinigen gebeurt met behulp van machines, deze bestaan uit speciale borstels die het vuil van uw damwand ‘afborstelen’. Bij lichte vervuiling is het mogelijk om dit, naast machinale reiniging en reiniging middels stoom, met telewash reiniging te verwijderen. Hierbij maken wij de damwand met de hand schoon. Een indicatie van de kosten gevelreiniging per m2 voor machinale reiniging en telewash reiniging geven we aan middels een offerte.

Gevel reinigen kosten bij vochtstralen

Bij vochtstralen spuiten we onder hoge druk een mengsel van zand en water op uw gevel. Deze methode is net wat krachtiger dan stoomreiniging en zetten we in om hardnekkiger vuil te verwijderen. Nevenstralen zetten we voornamelijk in bij oude panden met historische of monumentale waarde. Het is namelijk een van de reinigingsmethoden om het pand weer zijn oude kleur te geven. Panden verkleuren door de jaren en oude gebouwen vragen om een aanpak die wat delicater is. Door langs te komen kunnen de specialisten bepalen wat de gevelreiniging kosten zijn. Zij maken door middel van de inspectie een vrijblijvende offerte voor u op.

Chemische gevelreiniging

Chemische reiniging is geschikt voor panden met verfresten of roetaanslag. Chemisch reinigen klinkt wellicht wat spannend, maar is het allesbehalve. Bij deze methode brengen wij een chemisch middel op uw pand aan. Dit middel zorgt ervoor dat het vuil oplost. Vervolgens spuiten we het pand af met water. Het chemische reinigingsmiddel wordt met het afspoelen vakkundig opgevangen. Zo zorgen we ervoor dat de natuur geen schade van onze werkzaamheden ondervindt. De kosten van gevelreiniging met chemische middelen zijn anders dan onze andere werkzaamheden. Om na te gaan wat de precieze kosten voor gevelreiniging per m2 zijn, komen we langs voor een inspectie.

Gevelreiniging kosten: hogedrukreiniging met zandstralen

Hogedrukreiniging met behulp van zandstralen zetten we in voor vuil dat extreem moeilijk loslaat, zoals graffiti. Het verwijderen van graffiti is zeer specialistisch werk, vandaar dat zandstralen alleen wordt ingezet bij zware vervuiling. Aan dit specialistische werk zitten bepaalde kosten voor gevelreiniging per m2 verbonden. Met vrijblijvend advies leggen we graag uit wat we voor u kunnen betekenen.

Kosten gevel reinigen: gevelreiniging en impregneren

Gevelreiniging is schoonmaken, impregneren is beschermen. Vandaar dat wij gevelreiniging en impregneren vaak combineren. Door uw gevel te impregneren blijft deze langer schoon en wordt de levensduur verlengd. Benieuwaar de gevelreiniging kosten per m2 in combinatie met de impregnatie kosten per m2? Vraag een offerte aan bij een van onze specialisten. 

Vrijblijvende offerte aanvragen voor gevelreiniging?

Neem contact met ons op en vul onderstaand formulier in. Wij nemen, op werkdagen, binnen 24 uur contact met u op!

Wilco Pijffers, Accountmanager Prova Reiniging

"Ik geef u graag meer informatie over gevelreiniging van uw pand"


Wilco Pijffers, accountmanager Prova Reiniging
Gratis locatiebezoek