Uitstekende service!

Muren impregneren?

Uw bedrijfspand laten reinigen? Vraag een offerte aan
Flatgebouw reinigen en impregneren
Prova werkt door heel NL
Reiniging door heel Nederland
Prova werkt duurzaam
Gecertificeerd en duurzaam
Prova werkt efficiënt
Lage kosten door efficiëntie

Muren impregneren

Impregneren is het aanbrengen van een beschermende (vloeistof)laag op de gevel van uw woning of bedrijfspand. Door een gevel te impregneren wordt deze beschermd tegen doorslaand vocht en andere schadelijke stoffen als zure regen, lucht- en roetvervuiling. Zo wordt een gevel niet aangetast en verlengt u de levensduur. Gemiddeld genomen zorgt impregneren ervoor dat de levensduur van uw gevel met zo’n tien jaar wordt verlengd.

Bij Prova Reiniging kunt u terecht voor verschillende vormen van impregneren. Impregneren met behulp van een roller (airless rolsystem) of impregneren door middel van inspuiten. Allebei de methodes hebben hun voor- en of nadelen. Onze vakmensen helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Vrijblijvend advies voor impregneren? Neem contact op met onze specialisten via 0548-234000 of vraag een vrijblijvende en scherpe aanbieding aan voor impregneren.

Gratis vrijblijvend inspectiebezoek

Bij Prova zit u nergens aan vast. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende inspectie bij u op locatie. Kosteloos. Dat is de service van Prova Reiniging.

De voordelen van impregneren

Ons Nederlandse zeeklimaat zorgt door het hele jaar heen voor (veel) regen en vocht. Vocht is een van de meest schadelijke vloeistoffen die de gevel van een woning of bedrijfspand flink kunnen aantasten. Optrekkend vocht of een simpel regenbuitje kunnen op de lange termijn dan ook verstrekkende gevolgen hebben. Gevels die langdurig aan vocht onderhevig zijn bestaat de kans zelfs dat er onherstelbare schade wordt aangericht.

Waterafstotend

De gevel wordt waterafstotend. De impregneerlaag zorgt er voor dat de ‘open’ steen dicht wordt.

Veiliger wonen

Het impregneermiddel zorgt ervoor dat de muur brandvertragend gaat werken. De brandvertragende stof in het middel waardoor uw woning een stuk veiliger wordt.

Optimale bescherming

Bescherming tegen zure regen en allerlei andere schadelijke stoffen.

Muren impregneren? Neem direct contact op!

Bekijk onze uitdagende projecten
Gevelreiniging en impregneren Centerparcs
Strandhotel Centerparcs Zandvoort
Gevelreiniging bij Bonfait - Denekamp
Bonfait in Denekamp
Gevelreiniging en glasbewassing Woonboulevard Eijerkamp
Woonboulevard Eijerkamp Zutphen

Wat is impregneren?

Bij het impregneren van een muur brengen wij een beschermende vloeistof laag aan op de gevel. De muur neemt de vloeistof op, totdat deze verzadigd is. Is de steen helemaal verzadigd, dan kan er niets meer intrekken. Ook geen vocht. Zo zorgt de vloeistof ervoor dat vocht en regen(druppels), echt buiten blijven, en de gevel niet meer wordt aangetast.

Onze werkwijze voor impregneren

Voordat Prova Reiniging overgaat tot het impregneren onderzoeken wij eerst of de gevel wel geïmpregneerd kan worden. Niet alle gevelmaterialen zijn namelijk geschikt voor impregneren. Bijv. gevels die geverfd zijn, opgebouwd zijn uit (kunststof) plaatmateriaal of gevels met kunsthars zijn niet geschikt voor impregneren.

Gelukkig zijn de meest voorkomende en populaire gevelmaterialen wel geschikt voor impregneren. Denk maar aan baksteen, natuursteen, kalkzandsteen of beton. Het type gevelmateriaal bepaalt welke impregneermethode voor uw object het beste is.

Naast het gevelmateriaal is van groot belang dat de gevel schoon is en het voegwerk in goede staat is. Het impregneren van een vervuilde gevel geeft simpelweg niet het gewenste effect. Heeft de gevel van uw woning groene aanslag of andere vervuiling. Combineer impregneren dan met gevelreiniging, zo behaalt u het optimale resultaat. Een schone gevel die ook nog eens waterafstotend is en daardoor langdurig meegaat. Welke reinigingsmethode voor uw object het beste is kunt u vinden op onze pagina over gevelreiniging.

Wilco Pijffers, accountmanager Prova

Snel een offerte voor impregneren?

Muren impregneren – Welke methodes zijn er?

Er zijn verschillende manier om muren te impregneren. Welke methode voor uw woning of pand het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren. De twee meest gebruikte impregneer methodes zijn impregneren door middel van lage druk (airless rolsystem) of door middel van (inspuiten). Beide methodes hebben hun eigen voor- en nadelen en kunnen daardoor wel of juist niet geschikt zijn voor uw woning of pand.

1
Airless-rolsysteem
- +

Airless-rolsysteem

Muren impregneren met een airless-rolsysteem lijkt eigenlijk het meest op het verven of sausen van een wand of plafond. Het impregneermiddel wordt op de gevel aangebracht met behulp van een roller.

2
(In)sprayen
- +

(In)sprayen

Een tweede methode om de gevel te impregneren is sprayen. Bij deze methode wordt de vloeistof door middel van sprayen op de gevel aangebracht. Deze manier van werken is minder arbeidsintensief dan muren impregneren d.m.v. het airles rolsystem en is in de meeste gevallen dan ook een stuk goedkoper.

3
Combinatie met reinigen
- +

Combinatie met reinigen

Voordat de gevel van de woning wordt geïmpregneerd is het van groot belang dat deze schoon en droog is. Is een gevel niet schoon dan kan het vloeistof niet goed in de muur trekken. Prova Reiniging adviseert dan ook vaak om impregneren en reiniging te combineren. Want alleen dan heeft impregneren het meeste effect en wordt de gevel nadien maximaal beschermt.

Bij nieuwbouwwoningen is het vaak anders. De gevel van een nieuwbouwwoning is in de meeste gevallen nog wel schoon (genoeg) en dan zou alleen impregneren voldoende zijn om de gevel te beschermen.

Bedrijfspand gereinigd

Telefonisch advies?

0548-234 000

De medewerkers van Prova komen geheel vrijblijvend bij u langs om te bekijken op welke manier de gevel van uw pand het beste geïmpregneerd of gereinigd kan worden. Neem telefonisch contact op of vraag uw offerte aan, binnen 24 uur ontvangt u van ons een reactie.

Wat is het verschil tussen impregneren, inpregneren en hydrofoberen?

Is het nu impregneren of inpregneren? Een vraag die vaak aan ons wordt gesteld. Het antwoord op deze vraag is kort en krachtig. Inpregneren is een typefout en impregneren is het juiste woord. Bent u dus op zoek naar inpregneren? Dat bent u hier op de juiste pagina!

Wat betreft impregneren en hydrofoberen. Dat is wat lastiger uit te leggen. Deze twee termen worden vaak door elkaar heen gehaald. Maar wat zijn nu de verschillen of overeenkomsten? Hydrofoberen is wél een vorm van impregneren, maar impregneren is geen hydrofoberen. Het verschil zit hem hier in. Bij impregneren wordt een vast materiaal verzadigd met een vloeistof. Dit kunnen de bakstenen zijn van de gevel van uw woning, maar ook heel wat anders. Bijv. schoenen, stof of kleding.

 Als we kijken naar de vertaling van hydrofoberen dan komen we op het volgende uit. De woorden ‘hydro’ en ‘foberen’ betekenen letterlijk ‘water’ en ‘afstoten’. Hydrofoberen zorgt er dus voor dat een gevel waterafstotend wordt. Hydrofoberen is dus een vorm van impregneren maar geen synoniem.

Prova Reiniging, niet alleen voor impregneren

Naast impregneren kunt u Prova Reiniging ook inschakelen voor andere reinigingsopdrachten als gevelreiniging, dakreiniging of damwand reiniging. Onze vakmensen zorgen er voor dat uw gebouw weer het visitekaartje van uw bedrijf wordt.

Elke opdrachtgever is uniek. Daarom verrichten wij onze werkzaamheden zoveel mogelijk ‘op maat’. Samen met onze medewerkers hebben wij de kennis in huis om kwalitatief goed schoonmaakwerk af te leveren. Prova Reiniging gaat iedere uitdaging aan.

Waarom kiezen voor impregneren van Prova Reiniging?

Prova Reiniging is reinigingsbedrijf met een landelijk werkgebied. Prova reinigt in iedere plaats in NL. Onze vakmensen reinigen in alle delen van het land de meest vervuilde objecten. Van particuliere woningen tot grote distributiecentra of opslaghallen.

Voor het reinigen of impregneren van gevels schakelen we altijd vakmensen in. Onze professionals klaren een impregneerklus gemiddeld binnen een dag. Door onze jarenlange ervaring en kwalitatief hoogwaardige producten waar we mee werken bent u altijd gegarandeerd van een topresultaat. En dat is uw woning of bedrijfspand zeker waard toch?

Scherpe aanbieding ontvangen voor impregneren?

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u weten wat de kosten zijn voor impregneren? Vraag dan nu een scherpe aanbieding aan. Onze vakkundige medewerkers staan u graag te woord en brengen vrijblijvend advies uit welke impregneer methode voor uw object het meest geschikt is. Bellen mag uiteraard ook. Wij zijn te bereiken op 0548 234 000.

Wilco Pijffers, Accountmanager Prova Reiniging

"Geniet van de voordelen van het impregneren van muren"


Wilco Pijffers, accountmanager Prova Reiniging
Gratis locatiebezoek