Uitstekende service!

Op zoek naar gevelreiniging?

Uw bedrijfspand laten reinigen? Vraag een offerte aan
gevelreiniging bedrijf
Prova werkt door heel NL
Reiniging door heel Nederland
Prova werkt duurzaam
Gecertificeerd en duurzaam
Prova werkt efficiënt
Dat doen wij tegen een scherpe prijs

Wat is gevelreiniging?

In de loop der jaren worden gevels van woningen en gebouwen vaak vies en vuil. Dit komt door het weer of bijvoorbeeld door vandalisme (zoals graffiti). Wilt u hier vanaf? Dan is gevel reiniging de oplossing. Gevel reinigen is het verwijderen van aanslag en vervuiling op uw gevel. Oftewel: de buitenmuur schoonmaken. Dak- en gevelreiniging wordt in Nederland steeds vaker uitgevoerd, omdat het een belangrijke vorm van onderhoud is. U kunt de gevelreiniging zelf doen, maar u kunt het ook laten doen door de gevelreinigers van Prova. Tot het takenpakket van een gevelspecialist behoort onder andere gevelreiniging en impregneren.

Wij vertellen u graag meer over de gevel laten reinigen, de gevelreiniging kosten, de verschillende methodes voor het reinigen van je gevel, impregneren en het voegwerkherstel.

Gratis vrijblijvend inspectiebezoek

Bij Prova zit u nergens aan vast. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende inspectie bij u op locatie. Kosteloos. Dat is de service van Prova Reiniging.

Waarom moet ik mijn gevel laten reinigen?

Voor zowel particulieren als bedrijven is gevelreinigen belangrijk. Een schone gevel zorgt tenslotte voor een frisse uitstraling en een betere staat van de gevel. Dit zorgt ervoor dat de waarde van uw pand verhoogt. Ook voorkomt een gevel tijdig reinigen toekomstige schade, zoals scheuren in de gevel of vochtplekken in uw pand/woning. Daarnaast verlengt de levensduur van uw pand door reinigen gevel. De gevel laten reinigen door gevelreinigers van Prova heeft diverse voordelen:

Juiste reinigingsmethode

Een specialist weet welke reinigingsmethode hij het beste kan gebruiken om de gevel te reinigen. Wanneer de verkeerde reinigingsmethode wordt toegepast, kan dit afbreuk doen aan de gevel. De specialisten van Prova voorzien u van het beste advies voor de juiste reinigingsmethode.

Professionele reinigingsmiddelen

Prova werkt met een professioneel gevelreiniging middel. Ook hebben wij alle middelen beschikbaar om de reiniging uit te voeren. Wilt u zelf uw muur reinigen? Gevelreiniging zelf doen brengt vaak nog kosten met zich mee, zoals de kosten voor het huren van een hogedrukreiniger. Mocht de zelf uitgevoerde reiniging fout gaan, brengt dit kosten met zich mee om de gevel te laten repareren.

Gevelreiniging en impregneren

Zodra de gevel is gereinigd, is het van belang om deze daarna te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de gevel vochtafstotend wordt en vuil zich minder makkelijk hecht. Door de gevel te impregneren hoeft de gevel in het vervolg minder vaak gereinigd te worden. De gevelreinigers van Prova kunnen dit direct na de gevel reiniging voor u doen.

Wilco Pijffers, accountmanager Prova

Snel een offerte voor gevelreiniging?

Welke soorten gevelreiniging zijn er?

Diverse methodes voor gevelreiniging

Er zijn verschillende manieren om een gevel goed te reinigen. Het type of soort vervuiling bepaalt welke methode het beste is om de gevel weer mooi schoon en netjes te krijgen. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het voordeel van bijvoorbeeld hogedrukreiniging is dat hier geen chemische middelen aan te pas komen (zoals bij chemisch reinigen wel het geval is). Het nadeel is dat deze methode alleen geschikt is om lichte vervuiling te verwijderen van uw gevel. Zo geldt voor iedere reinigingsmethode verschillende voor- en nadelen. Hieronder lichten we de verschillende vormen van gevelreiniging toe.

1
Gevelreiniging met stoom
- +

Gevelreiniging met stoom

Voor het reinigen van lichte vervuiling - zoals algen, mos of resten van een klimop - wordt vaak reiniging door middel van stoom ingezet. Bij deze manier van reinigen wordt het water verhit tot 150 graden. Daarna wordt het verwarmde water onder hoge druk tegen de gevel gespoten. De stoom die hierbij vrijkomt zorgt ervoor dat de lichte vervuiling loslaat van uw gevel. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen vervuilende of milieubelastende middelen worden gebruikt bij het buitenmuur schoonmaken. Het ‘afvalwater’ kan gewoon worden weggespoeld. Gevel reinigen met stoom is een reinigingsmethode die zeer vaak wordt toegepast. Deze manier van reinigen is ook wel bekend als industriële gevelreiniging.

2
Vocht- en nevelstralen
- +

Vocht- en nevelstralen

Naast gevel reiniging door middel van stoom kunnen wij de gevel van uw pand ook reinigen door middel van vocht- of nevelstralen. Bij vochtstralen wordt er onder hoge druk een mengsel van zand en water op uw gevel gespoten. Deze manier van de buitenmuur schoonmaken is net wat krachtiger dan stoomreiniging. De stralen zijn krachtiger en daarmee kan ook hardnekkig vuil worden verwijderd.

In sommige gevallen is nevelstralen de juiste oplossing om de gevel weer zijn originele kleur te geven. Prova zet nevelstralen in als het gaat om een heel oud pand met historische of monumentale waarde. De gevels van deze panden verkleuren vaak in de loop der jaren. Deze gevels vragen wel om een voorzichtige aanpak. U wilt uiteraard niet dat de reinigingsmethode sporen nalaat op uw prachtige monumentale pand. Nevelstralen - waarmee de gevel onder zeer lichte druk wordt gereinigd – is daarom een zeer geschikte manier van gevel reinigen.

3
Chemisch reinigen
- +

Chemisch reinigen

Heeft u verfresten op uw pand of wat roetaanslag? Dan is chemisch reinigen vaak de juiste methode om tot het beste resultaat te komen. Bij chemisch reinigen brengen wij een chemisch middel aan op de gevel. Dit gevelreinigingsmiddel zorgt ervoor dat al het vuil dat op de gevel aanwezig is oplost. Vervolgens wordt de wand afgespoten met water. Omdat het chemische gevelreiniging middel niet in de natuur terecht mag komen, vangen wij het afvalwater op in bakken.

4
Graffiti verwijderen met zandstralen
- +

Graffiti verwijderen met zandstralen

Is uw wand zwaar vervuild door bijvoorbeeld graffiti? Zandstralen is één van de methodes om uw gevel hiervan te ontdoen. Graffiti verwijderen is vaak specialistisch werk. Daarom wordt zandstralen alleen ingezet bij zeer zware vervuiling. Bij zandstralen wordt een straalmiddel toegevoegd aan het water. Deze combinatie wordt vervolgens onder zeer hoge druk tegen de gevel van het pand gespoten. Het toegevoegde middel maakt de straal krachtiger, waardoor de gevel makkelijker te reinigen is.

Bent u juist op zoek naar een gevelreiniging bedrijf dat een graffiti tekening van uw pand verwijdert? Ook daar heeft Prova specialisten voor. We reinigen uw gevel door middel van zandstralen met een toegevoegd middel. Dit middel zorgt voor een krachtige straal, die graffiti verwijdert. 

5
Gevelreiniging en impregneren
- +

Gevelreiniging en impregneren

Gevelreiniging en impregneren wordt vaak in combinatie gedaan. De twee belangrijkste redenen om uw gevel ook te behandelen met een impregneermiddel, zijn dat de gevel langer schoon blijft en de levensduur wordt verlengd. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat onder andere algen, mos en ander vuil zich minder makkelijk hecht aan de gevel.

Daarnaast heeft gevelreiniging en impregneren het voordeel dat het minder sporen nalaat in de gevel van uw pand. Door het impregneren wordt de gevel vochtafstotend. De impregneerlaag wordt met behulp van lage druk (airless rolsysteem) op de gevel aangebracht. Daarna zal de crème binnendringen in het gesteente en langzaam uitharden. Hierdoor ontstaat de perfecte beschermende laag, die ervoor zorgt dat de levensduur van uw pand wordt verlengd.

Wat zijn de voordelen van impregneren?

  • Waterafstotend: De gevel wordt waterafstotend door de impregneerlaag.

  • Veiliger wonen: Het impregneermiddel heeft brandvertragende stof in het middel wat en zorgt ervoor dat de muur brandvertragend gaat werken.

  • Optimale bescherming: Bescherming tegen zure regen en allerlei andere schadelijke stoffen.

6
Gevelreiniging en voegen
- +

Gevelreiniging en voegen

Ook gevelreiniging en voegen wordt vaak in combinatie gedaan. In de loop der jaren krijgt stenen voegwerk veel te verduren. Onder andere neerslag, verkeersvervuiling en ongedierte tasten uw gevel aan. Na verloop van tijd kunnen voegdelen gaan barsten en los komen te zitten. Om verdere aantasting van de gevel te voorkomen, is het van belang het voegwerk tijdig te repareren. Zo voorkomt u ernstigere schade en kan de gevel nog jaren mee.

Prova is van alle markten thuis en kan naast gevel reiniging ook uw voegwerk herstellen en de gevel impregneren. Zo heeft u een gevelreiniging bedrijf voor alle gevelreinigings- en onderhoudswerkzaamheden.

7
Softwash
- +

Softwash

Als een moderne en innovatieve methode voor gevelreiniging biedt Softwash een veilig en effectief alternatief voor traditionele hogedrukreiniging. Wat Softwash onderscheidt, is het gebruik van 100% biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen in combinatie met lage druk. Deze unieke aanpak maakt het mogelijk om schimmels, algen, organische vervuiling, mos en bacteriën effectief te verwijderen van verschillende oppervlakken, waaronder stucwerk, kunststof, steen en beton.

Softwash biedt een een aantal voordelen. Hier zijn maar een paar.

  • Veilig voor het oppervlak: Door het gebruik van biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen wordt het oppervlak niet vernietigd.

  • Landurig resultaat: Bij een Softwash gevelreiniging wordt niet alleen het zichtbare vuil verwijderd, maar ook de oorzaak van veel verontreinigingen aangepakt. Dit helpt om de gevel langer schoon en vrij van schimmels en algen te houden.

  • Softwash maakt gebruik van biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen die geen schadelijke chemicaliën bevatten en het milieu niet belasten. Wist u ook dat Softwash slechts een derde van het water verbruikt in vergelijking met traditionele hogedrukreiniging? Het is dus een verantwoorde keuze voor bedrijven die waarde hechten aan duurzaamheid en milieubescherming.

Bij Prova Reiniging hebben we ruime ervaring met Softwash reiningen en behandelen van gevels, zowel voor particulieren als bedrijven. Of u nu een woning of bedrijfspand wilt laten behandelen, wij staan voor u klaar. Onze professionele en deskundige medewerkers zorgen ervoor dat uw gevel weer in optimale staat verkeert.

Glanzende referenties

Bekijk alle reinigingsprojecten
Bedrijfspand gereinigd

Telefonisch advies?

0548-234 000

De gevelreinigers van Prova komen geheel vrijblijvend bij u langs om te bekijken op welke manier de gevel van uw pand het beste gereinigd kan worden. Voor elk type vervuiling is vaak een andere manier van gevel reinigen gewenst. Neem telefonisch contact op of vraag uw offerte aan, binnen 24 uur ontvangt u van ons een reactie.

Bedrijfspand
Woning

Tarieven gevelbeplating

Een indicatie van de kosten. Wij komen graag bij u langs voor een gespecificeerd voorstel.

500 m² € 1.400,- excl. btw
1000 m² € 2.700,- excl. btw
1500 m² € 3.850,- excl. btw
2000 m² € 4.950,- excl. btw
2500 m² € 6.150,- excl. btw
5000 m² € 9.950,- excl. btw

*De getoonde richtprijzen zijn exclusief BTW.

Woning tarieven (richtprijzen)

Reinigen en impregneren voor een gemetselde woning.

50 m² € 1.300,-
100 m² € 1.950,-
150 m² € 2.600,-
200 m² € 3.250,-

*De getoonde richtprijzen zijn inclusief BTW.

Wat zijn de kosten van gevelreiniging?

De gevelreiniging kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling en de reinigingsmethode. In het schema hieronder vindt u een indicatie voor kosten gevelreiniging per m². Ook zijn de kosten voor gevelreiniging en voegen en impregneren per m² in het schema opgenomen. Dit zijn indicatiekosten. Wilt u weten wat het u kost om de gevel te laten reinigen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dit kan door het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen. Wilt u de buitenmuren reinigen van de hele buitenzijde van uw pand of woning? Combineer dan dak- en gevelreiniging. Voor meer informatie daarover of de prijs daarvan per m² kunt u contact met ons opnemen.

Prova is een reinigingsbedrijf

Prova is een gevelreiniging bedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van gevelreiniging. Wij adviseren u daar graag over. Door onze kennis en zeer specialistische aanpak heeft Prova voor ieder reinigingsvraagstuk de oplossing voor handen. Van gevelreiniging en impregneren tot het zandstralen van gevels. Voor alle soorten gevels. Afstand is voor ons geen enkel probleem: wij bieden onze diensten landelijk aan. Van Limburg tot Noord-Holland en van Zeeland tot Groningen.

Bent u de volgende?

Gevelreiniging bedrijf Prova heeft al bij verschillende bedrijven gewerkt aan het reinigen van gevels. Dit doen we niet alleen voor bedrijfspanden, maar ook voor distributiecentra, woonboulevards en hotels. Uitdagingen gaan wij hierbij niet uit de weg: dit zien we als een doel dat we graag behalen. Een voorbeeld daarvan is het strandhotel Center Parcs, waarvoor wij 1500 meter gevel hebben gereinigd en geïmpregneerd. De hoogte van het hotel (maar liefst 35 meter!) en de wind zorgde ervoor dat veiligheid van onze gevelreinigers een belangrijk aspect werd tijdens de reiniging. Zulke uitdagingen gaan wij graag aan.

Ook reinigen wij regelmatig distributiecentra, waar laad- en losverkeer zich continue op het bedrijfsterrein bevindt. Werkzaamheden gaan door, dus een uitdaging voor ons is dat het verkeer geen hinder van de reiniging ondervindt. Heeft u voor ons een uitdaging voor gevel reiniging liggen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend locatiebezoek!

Vraag uw aanbieding aan

Ontvang een scherpe offerte voor gevelreiniging
Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op
Gratis locatiebezoek