Uitstekende service!

Gevel stralen

Uw bedrijfspand laten reinigen? Vraag een offerte aan
gevelreiniging van bedrijf
Prova werkt door heel NL
Reiniging door heel Nederland
Prova werkt duurzaam
Gecertificeerd en duurzaam
Prova werkt efficiënt
Lage kosten door efficiëntie

Gevel stralen bij Prova

Gevel stralen is een variant van gevelreiniging. Het reinigen van de gevel door stralen gebeurt alleen bij zeer ernstige vervuiling. Denk hierbij aan gevels die al een aantal jaren niet zijn gereinigd. Het aanwezige vuil zit dan zo vast op de gevel, dat schoonmaken door middel van hogedrukreiniging geen optie meer is. We kiezen dan voor het stralen van de gevel. 

Wat is gevel stralen?

Met perslucht, water en zand stralen wij uw gevel. Hiervoor gebruiken we een compressor met straalketel. Gevel stralen wordt ook wel zandstralen genoemd, omdat zand wordt gebruikt om het meest hardnekkige vuil te verwijderen. De grootte van de zandkorrel die wij gebruiken is afhankelijk van het type vervuiling en de staat van de gevel. Over het algemeen geldt: hoe erger de vervuiling, hoe grover de zandkorrel. Naast het gebruik van fijn/licht zand tot aan grof zand, kunnen we ook variëren met luchtdruk/bar voor het stralen van uw gevel. 

Wanneer wordt stralen van gevels gebruikt?

Soms is gevelreiniging niet voldoende om een gevel schoon te maken. In dat geval kiezen we voor stralen gevel. Gevel stralen wordt ingezet als:

  • De gevel zeer ernstig vervuild is

  • De gevel te slecht is om te herstellen met stoomreiniging

  • Er lange tijd niets aan reiniging is gedaan

  • Hogedrukreiniging niet het gewenste effect heeft

Stralen gevel; kan ik dat zelf doen?

Gevel stralen is zeer specialistisch werk, omdat gebrek aan ervaring en onjuiste toepassing kan zorgen voor schade aan de gevel. Onderdelen die niet gestraald moeten worden, beschermen we om schade te voorkomen. Denk bij bescherming aan het goed afplakken van ramen, kozijnen en deuren. Prova kan dit voor u doen op alle hoogtes. Ook dragen onze specialisten een beschermend pak. 

Kortom, stralen van de gevel kunt u beter niet zelf doen omdat:

  • U risico loopt op beschadiging van de gevel

  • Beschadiging aan voegwerk of kozijnen een risico is

  • De meeste mensen de benodigde spullen (waarschijnlijk) niet in huis hebben

Ook uw gevels laten stralen? Bel direct!

Voor welke materialen is gevelstralen geschikt?

Gevel stralen kan worden toegepast op verschillende materialen. Baksteen en beton zijn de meest gebruikte gevelmaterialen. Deze materialen zijn geschikt voor stralen van gevels. Ook om verf te verwijderen van de gevel is stralen een geschikte methode. Daarentegen is gevelstralen voor het reinigen van gevelbeplating geen optie. Hogedrukreiniging is dan meer geschikt.  

Na stralen van de gevel is het verstandig om de gevel te impregneren. De gevel blijft dan langer schoon en de levensduur verlengt.  

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer informatie over stralen gevel? Neem dan contact op met de experts van Prova Reiniging. Wij kunnen u alles vertellen over gevel stralen en komen indien gewenst bij u op locatie langs. Vraag hieronder een scherpe aanbieding of vrijblijvend gesprek aan.

Wilco Pijffers, Accountmanager Prova Reiniging

"Prova Reiniging heeft jarenlange ervaring op het gebied van gevel stralen"


Wilco Pijffers, accountmanager Prova Reiniging
Gratis locatiebezoek