Uitstekende service!

Damwand reinigen

Uw bedrijfspand laten reinigen? Vraag een offerte aan
damwand reinigen
Prova werkt door heel NL
Reiniging door heel Nederland
Prova werkt duurzaam
Gecertificeerd en duurzaam
Prova werkt efficiënt
Lage kosten door efficiëntie

Damwand reinigen met Prova

Uw damwand reinigen is van belang om de levensduur van uw damwand te verlengen. Daarnaast zorgt een schoon bedrijfspand voor een goede eerste indruk bij uw klant. Prova Reiniging helpt u graag met het reinigen van uw damwand. Vraag hieronder een offerte aan of lees verder voor meer informatie!

Uw bedrijfspand is uw visitekaartje. Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor een damwand als dak- en gevelbeplating. Het voordeel van een damwand is dat hij niet snel wordt aangetast door het milieu. Om de damwand onaangetast te laten blijven, is het belangrijk uw damwand om de zoveel tijd te laten reinigen. Daarnaast sluiten we niet uit dat uw damwand onvervuild blijft. Een vervuilde damwand is dan ook zeker een reden om een reiniging te overwegen. 

Soorten vuil

Op een damwand kan veel verschillende soorten vuil zitten. Denk aan aanslag, algen, mos, zand, verfresten of graffiti. De verschillende soorten vuil worden met verschillende methodes verwijderd. Een damwand reinigen wordt vaak door specialisten gedaan. Er zijn namelijk diverse factoren waar u rekening mee moet houden. Factoren zijn onder andere de ligging van het pand, typen bevuiling en de werkzaamheden rondom uw bedrijf. Prova Reiniging komt daarom graag bij u langs en geeft u vrijblijvend advies voor we beginnen met een eventuele reiniging.

Vrijblijvend advies voor reinigen damwand

Voor ons maakt het niet uit waar uw bedrijf gevestigd is. Een damwand reinigen maken we graag ruimte voor. Van Limburg tot aan Groningen of Noord-Holland, Prova komt bij u langs voor een adviserend gesprek. 

Voor u met ons in zee gaat, komen wij langs voor een gratis en vrijblijvend advies. Tijdens dit advies:

 • Bekijken we wat voor vuil er op uw damwand zit;

 • Maken we daarbij eventueel gebruik van een hoogwerk systeem;

 • Besluiten we welke methode het beste gebruikt kan worden voor de damwand reiniging;

 • Gaan we na hoe wij zo min mogelijk overlast veroorzaken tijdens de damwand reiniging, zodat u ongestoord door kunt werken. 

Hoe we dat doen, een damwand reinigen én zo min mogelijk overlast veroorzaken? Het uitvoeren van de reiniging gaat in overleg met u en we houden rekening met de werkzaamheden rondom uw bedrijf. De ervaring leert dat wij, ongeacht uw bedrijfsvoering, ongestoord kunnen zorgen voor een schoon uitziend bedrijfspand. Een voorbeeld is Staples, een groothandel voor kantoorartikelen. Het bedrijf heeft veel laad- en losverkeer dat continue langsrijdt, maar ook dit was voor ons geen probleem. Samen gaan we op zoek naar een juiste oplossing. Een duurzame relatie met u als klant aangaan is voor ons namelijk het meest belangrijk. 

De specialisten van Prova

Uw damwand reinigen wordt gedaan door onze specialisten. Onze specialisten houden zich voornamelijk bezig met de schoonmaak van allerlei typen panden zoals utiliteitsgebouwen, kantoorgebouwen en wooncomplexen. Het maakt voor hen niet uit wat voor soort damwand u heeft. Van geprofileerde damwanden tot sandwichpanelen en met elk type beplating: onze specialisten reinigen uw damwand. Dat wij verschillende bedrijven hebben geholpen met een schoon uitziend bedrijfspand, blijkt uit ons klantportfolio. We hebben veel ervaring met distributiecentra, koel- en vrieshuizen en bedrijven die werkzaam zijn in de food-sector. Voorbeelden zijn Dirk, Makro en Stegeman. Benieuwd naar een klantcase? Lees dan eens wat wij voor Woonboulevard Eijerkamp hebben gedaan. 

Uw damwand reinigen; welke methode gebruiken we daarvoor?

Zoals gezegd is de methode die we gebruiken voor het reinigen van uw damwand afhankelijk van het soort vuil. Ook is de methode afhankelijk van het pand. Methodes die we vaak inzetten zijn:

 • Machinale reiniging;

 • Reiniging door middel van hogedruk;

 • Hogedruk in combinatie met stoom;

 • Telewash reiniging.

Bovenstaande methoden hebben zo zijn voor- en nadelen. Een damwand reinigen is bijvoorbeeld met hogedrukreiniging zeer milieuvriendelijk. Daarentegen kunnen verfresten of graffiti niet met hogedruk gereinigd worden. Zoals u ziet, is er dus veel keuze. We zetten hieronder de mogelijke methoden die we voor het reinigen van uw damwand kunnen gebruiken uiteen. 

Damwand reinigen door middel van machinale reiniging

Het woord zegt het al: machinaal reinigen doen we met machines. Deze machines bestaan uit speciale borstels die hardnekkig vuil van uw damwand verwijderen. Ook met machinale reiniging gaan we zorgvuldig om met uw beplating. Heeft u er een hard hoofd in dat uw beplating wel écht schoon wordt na reiniging met borstelmachines? Onze specialisten lopen na reiniging het gereinigde gedeelte nogmaals langs. Vergeten plekjes maken we naderhand alsnog handmatig schoon. 

Hogedrukreiniging

Uw damwand reinigen is ook mogelijk door middel van hogedrukreiniging. Hogedrukreiniging wordt toegepast bij bevuiling, vergroening of vergrauwing. Gezien wij maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden, wordt waar het kan gebruik gemaakt van hogedrukreiniging. Het afvalwater bestaat namelijk uit puur water en is dus niet schadelijk voor het milieu. Hogedrukreiniging gebruiken we niet alleen voor uw damwand. Ook beton, bestrating en silo maken we hiermee schoon. 

Hogedruk in combinatie met stoom voor zware bevuiling

Alleen hogedrukreiniging is soms niet genoeg om het vuil, vergroening of vergrauwing van uw damwand te verwijderen. In dat geval wordt de hogedruk gecombineerd met stoom. Het water wordt verwarmd tot wel 150 graden, wat ervoor zorgt dat uw damwand schoon wordt. Hogedrukreiniging met stoom is een methode die zeer vaak door Prova wordt gebruikt. Lees meer over gevelreiniging: prijs en informatie.

Damwand reinigen met telewash reiniging

Voor de lichte vervuiling reinigen we uw damwand met een telewash systeem. We maken uw damwand met de hand (en een telewash borstel) schoon. Beschadigingen aan uw damwand worden op deze manier het meest beperkt. Deze manier van reinigen is zeer geschikt voor de lichte vervuiling. 

Liever direct iemand spreken?

Zij gingen u voor:
Gevelreiniging bij Arla Foods in Nijkerk
Arla Foods in Nijkerk
Gevelreiniging bij Den Breejen Shipyard
Den Breejen Shipyard
Gevelreiniging bij Van Oers
Van Oers in Dinteloord

Wat gebeurt er na de reiniging?

Nadat we uw damwand met één van bovenstaande methodes gereinigd hebben, lopen we uw bedrijfspand handmatig nog eens na. Mochten kleine details niet goed gereinigd zijn, pakken we deze alsnog grondig aan. Wij leveren geen half werk. Nadat uw damwand compleet gereinigd is, gaan we verder met de volgende stap.

Nabehandeling van uw damwandreiniging

Na reiniging van uw damwand is het belangrijk om deze ook bij te houden. Nadat uw beplating eenmaal schoon is, wilt u dat dit ook zo blijft. Dit doen we door middel van nabehandelingen. De nabehandeling van uw damwand heeft verschillende voordelen:

 • De damwand blijft langer schoon;

 • De levensduur verlengt;

 • Vuil (algen, mos etc.) hecht minder makkelijk;

 • De damwand wordt/blijft vochtafstotend.

Maar wat doen we eigenlijk tijdens zo’n nabehandeling? Dit is afhankelijk van het materiaal van uw gevelbeplating. Voor damwandbeplating, golfbeplating en sandwichpanelen gebruiken we namelijk verschillende methoden. Een voorbeeld van een nabehandeling is het aanbrengen van een waslaag, waardoor de gevelbeplating beschermd blijft. Op die manier kan uw gevelbeplating de komende tijd weer tegen een stootje. Samen met uw adviseur kunt u de mogelijkheden voor nabehandelingen bespreken.

Meer dan alleen een damwand reinigen

De specialisten van Prova komen graag bij u langs om uw damwand te reinigen. Kan uw hele bedrijfspand wel een goede reiniging gebruiken? Ook dan bent u bij Prova aan het juiste adres. De reinigingsdiensten die we nog meer bieden zijn:

 • Hogedrukreiniging;

 • Industriële reiniging;

 • Gevelreiniging;

 • Dakreiniging;

 • Algemene reiniging;

 • Glasbewassing;

 • Zonnepanelen reiniging.

Vrijblijvende offerte aanvragen voor damwand reiniging?

U kunt hieronder direct een offerte aanvragen voor een damwand reiniging. Reactie ontvangt u van ons altijd binnen 24 uur.

Wilco Pijffers, Accountmanager Prova Reiniging

"Bij Prova zorgen we voor echt totale ontzorging in het reinigen van een damwand"


Wilco Pijffers, accountmanager Prova Reiniging
Gratis locatiebezoek