Uitstekende service!

Op zoek naar een bedrijf voor het impregneren van een muur?

Uw bedrijfspand laten reinigen? Vraag een offerte aan
vve gebouw reinigen
Prova werkt door heel NL
Reiniging door heel Nederland
Prova werkt duurzaam
Gecertificeerd en duurzaam
Prova werkt efficiënt
Dat doen wij tegen een scherpe prijs

Muren laten impregneren?

Muur impregneren is het aanbrengen van een beschermende (vloeistof)laag op de gevel van uw woning of bedrijfspand. Door impregneren buitenmuur wordt deze beschermd tegen doorslaand vocht en andere schadelijke stoffen als zure regen, lucht- en roetvervuiling. Zo wordt een gevel niet aangetast en verlengt u de levensduur. Gemiddeld genomen zorgt muur impregneren ervoor dat de levensduur van uw gevel met zo’n tien jaar wordt verlengd.

Bij Prova Reiniging kunt u terecht voor verschillende vormen van impregneren. Denk aan buitenmuur impregneren met behulp van een roller (airless rolsysteem) of impregneren door middel van inspuiten. Allebei de methodes hebben hun voor- en nadelen. Onze vakmensen helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Vrijblijvend advies voor muur impregneren? Neem contact op met onze specialisten via 0548-234000 of vraag een vrijblijvende en scherpe aanbieding aan voor impregneren buitenmuur.

Wat is muur impregneren?

Bij het impregneren van een muur brengen wij een beschermende vloeistoflaag aan op de gevel. De muur neemt de vloeistof op, totdat deze verzadigd is. Is de steen helemaal verzadigd? Dan kan er niets meer intrekken. Ook geen vocht. Zo zorgt de vloeistof ervoor dat vocht en regen(druppels) echt buiten blijven, zodat de gevel niet meer wordt aangetast.

Voordelen impregneren buitenmuur

Ons Nederlandse zeeklimaat zorgt door het hele jaar heen voor (veel) regen en vocht. Vocht is één van de meest schadelijke vloeistoffen die de gevel van een woning of bedrijfspand flink kunnen aantasten. Optrekkend vocht of een simpel regenbuitje kunnen op de lange termijn dan ook verstrekkende gevolgen hebben. Bij gevels die langdurig aan vocht onderhevig zijn, bestaat zelfs de kans dat er onherstelbare schade wordt aangericht.

Kort samengevat levert muur impregneren de volgende voordelen op:

  • De gevel wordt water- en vochtafstotend. De impregneerlaag zorgt ervoor dat de ‘open’ steen dicht wordt.

  • Het impregneermiddel zorgt ervoor dat de muur brandvertragend gaat werken. Het impregneermiddel bevat een brandvertragende stof, waardoor uw woning een stuk veiliger wordt.

  • Muur impregneren beschermt uw buitenmuur tegen zure regen en allerlei andere schadelijke stoffen.

Buitenmuur impregneren – Welke methodes zijn er?

Er zijn verschillende manieren om muren te impregneren. Welke methode voor uw woning of pand het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren. De twee meest gebruikte impregneermethodes zijn impregneren door middel van lage druk (airless rolsysteem) of door middel van inspuiten. Beide methodes hebben hun eigen voor- en nadelen en kunnen daardoor wel of juist niet geschikt zijn voor uw woning of pand.

Airless rolsysteem voor impregneren buitenmuur

Muur impregneren met een airless rolsysteem lijkt het meest op het sauzen van een wand of plafond. Het impregneermiddel wordt op de gevel namelijk ook aangebracht met behulp van een roller.

(In)sprayen voor impregneren buitenmuur

Een tweede methode om de gevel te impregneren is sprayen. Bij deze methode wordt de vloeistof door middel van sprayen op de gevel aangebracht. Deze manier van werken is minder arbeidsintensief dan muur impregneren met het airless rolsysteem. In de meeste gevallen is dit dan ook een stuk goedkoper.

Welke methode het meest geschikt is voor uw buitenmuur, vertellen wij u graag in een (telefonisch) adviesgesprek. Onze vakmensen kunnen u desgewenst vrijblijvend adviseren welke methode het meest geschikt is voor uw situatie.

gevelreiniging van bedrijf

Buitenmuur impregneren samen met reinigen

Voordat de gevel van de woning wordt geïmpregneerd, is het van groot belang dat deze schoon en droog is. Is een gevel niet schoon? Dan kan de vloeistof niet goed in de muur trekken. Prova Reiniging adviseert dan ook vaak om impregneren buitenmuur en gevelreiniging te combineren. Want alleen dan heeft muur impregneren het meeste effect en wordt de gevel nadien maximaal beschermd.

Bij nieuwbouwwoningen is het vaak anders. De gevel van een nieuwbouwwoning is in de meeste gevallen nog wel schoon (genoeg). In dat geval zal alleen impregneren voldoende zijn om de gevel te beschermen. Laat u ook hiervoor adviseren door de specialisten van Prova Reiniging. 

Wat is het verschil tussen muur impregneren, inpregneren en hydrofoberen?

Is het nu impregneren of inpregneren? Een vraag die vaak aan ons wordt gesteld. Het antwoord op deze vraag is kort en krachtig. Inpregneren is een typefout, dus impregneren is het juiste woord. Bent u op zoek naar inpregneren? Dan bent u hier op de juiste pagina!

Het verschil tussen muur impregneren en hydrofoberen is lastiger uit te leggen. Deze twee termen worden vaak door elkaar heen gehaald, maar er zijn wel degelijk verschillen en overeenkomsten. Hydrofoberen is wél een vorm van impregneren, maar impregneren is geen hydrofoberen. Het verschil zit hem hierin: 

Bij impregneren wordt een vast materiaal verzadigd met een vloeistof. Dit kunnen de bakstenen zijn van de gevel van uw woning, maar ook heel wat anders. Bijvoorbeeld schoenen, stof of kleding. Als we kijken naar de vertaling van hydrofoberen, dan komen we op het volgende uit: de woorden ‘hydro’ en ‘foberen’ betekenen letterlijk ‘water’ en ‘afstoten’. Hydrofoberen zorgt er dus voor dat een gevel waterafstotend wordt. Hydrofoberen is daarmee een vorm van impregneren, maar geen synoniem.

Onze werkwijze voor muur impregneren

Voordat Prova Reiniging overgaat tot het buitenmuur impregneren, onderzoeken wij eerst of de gevel wel geïmpregneerd kan worden. Niet alle gevelmaterialen zijn namelijk geschikt voor impregneren. Gevelmaterialen die niet geschikt zijn voor buitenmuur impregneren zijn:

  • Geverfde gevels

  • Gevels die opgebouwd zijn uit (kunststof) plaatmateriaal

  • Gevels met kunsthars 

Gelukkig zijn de meest voorkomende en populaire gevelmaterialen wel geschikt voor buitenmuur impregneren. Dit zijn bijvoorbeeld gevels van baksteen, natuursteen, kalkzandsteen of beton. Het type gevelmateriaal bepaalt welke impregneermethode voor uw buitenmuur het beste is.

Naast het gevelmateriaal is van groot belang dat de gevel schoon is en het voegwerk in goede staat is. Het impregneren van een vervuilde gevel geeft simpelweg niet het gewenste effect. Heeft de gevel van uw woning groene aanslag of andere vervuiling? Combineer impregneren dan met gevelreiniging. Zo behaalt u het optimale resultaat. Een optimaal resultaat noemen wij een schone gevel, die ook nog eens waterafstotend is en daardoor lang meegaat. Welke reinigingsmethode voor uw muur het beste is, kunt u vinden op onze pagina over gevelreiniging. Ook kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies. 

Waarom kiezen voor impregneren buitenmuur van Prova Reiniging?

Prova Reiniging is een reinigingsbedrijf met een landelijk werkgebied. Onze specialisten reinigen in alle delen van het land de meest vervuilde objecten. Van particuliere woningen tot grote distributiecentra of opslaghallen.

Voor het reinigen of impregneren van buitenmuren schakelen we altijd vakmensen in. Onze professionals klaren een impregneer klus gemiddeld binnen een dag. Door onze jarenlange ervaring en kwalitatief hoogwaardige producten waar we mee werken bent u altijd gegarandeerd van een topresultaat. En dat is uw woning of bedrijfspand zeker waard.

Prova Reiniging, niet alleen voor impregneren

Naast impregneren kunt u Prova Reiniging ook inschakelen voor andere reinigingsopdrachten. Denk daarbij aan gevelreiniging, dakreiniging of damwandreiniging. Onze vakmensen zorgen ervoor dat uw pand weer het visitekaartje van uw bedrijf wordt.


Vrijblijvende offerte aanvragen voor muur impregneren?

Elke opdrachtgever is uniek. Daarom verrichten wij onze werkzaamheden zoveel mogelijk ‘op maat’. Samen met onze medewerkers hebben wij de kennis in huis om kwalitatief goed schoonmaakwerk af te leveren. Prova Reiniging gaat iedere uitdaging aan, ook als het gaat om impregneren van buitenmuren. Vraag een direct een offerte aan!

Bent u nieuwsgierig naar werkzaamheden op maat voor onze klanten? Neem dan een kijkje bij onze uitdagende projecten.

Wilco Pijffers, Accountmanager Prova Reiniging

"Prova Reiniging heeft jarenlange ervaring op het gebied van gevelreiniging & muren impregneren"


Wilco Pijffers, accountmanager Prova Reiniging
Gratis locatiebezoek