Uitstekende service!

Op zoek naar een bedrijf voor industriële reiniging?

Uw bedrijfspand laten reinigen? Vraag een offerte aan
gevelreiniging van bedrijf
Prova werkt door heel NL
Reiniging door heel Nederland
Prova werkt duurzaam
Gecertificeerd en duurzaam
Prova werkt efficiënt
Lage kosten door efficiëntie

Industriële reiniging bij Prova

Onder industriële reiniging valt ieder type reiniging binnen de industrie. Denk aan het reinigen van uw bedrijfspand, de gevel, het dak of de ramen van uw bedrijfspand. Dit is doorgaans maatwerk, dus komen we graag bij u langs om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. Tijdens dit bezoek:

 • Bekijken we de te reinigen materialen

 • Stellen we het type vervuiling vast

 • Geven we u advies over het gebruik van de reinigingsmethode

 • Plannen we eventueel een afspraak voor de reiniging

Liever eerst weten wat de reiniging gaat kosten? Vraag dan een offerte aan. Geïnteresseerd in de mogelijkheden en alvast meer weten? Lees dan nog even verder.

Wat de industriële reiniging maatwerk maakt, zijn de combinatie van de te reinigen materialen, de methoden en de technieken. De specialisten van Prova hebben de technieken en de methoden in huis. Alles dus om uw industriële reiniging tot een succes te maken. Omdat de reiniging sterk afhankelijk is van uw wensen en de vervuiling zelf, bieden we ook maatwerkcontracten.

Maatwerkcontracten voor industriële reiniging

Maatwerkcontracten worden opgesteld als bedrijven vaker gebruik willen maken van industriële reiniging. Waarom u als bedrijf een maatwerkcontract zou willen? Om deze 4 redenen:

 1. Regelmatige reiniging is belangrijk om de levensduur van uw gevel, damwand of dak te verlengen

 2. Uw bedrijfspand is uw visitekaartje. Een schoon bedrijfspand zorgt dus voor een goede eerste indruk. Bij regelmatige reiniging via een maatwerkcontract weet u zeker dat uw bedrijfspand er altijd schoon bijstaat

 3. U heeft geen omkijken meer naar de reiniging. In het maatwerkcontract is dit allemaal geregeld

 4. Bij een maatwerkcontract kunnen we een scherpe aanbieding doen voor de industriële reiniging 

Meer weten over maatwerkcontracten? Neem dan contact met ons op!

Milieuvriendelijke industriële reiniging

Traditioneel gezien wordt reiniging gedaan met chemische middelen. Deze chemische middelen zijn schadelijk voor het milieu. Maatschappelijk ondernemen vinden de specialisten van Prova belangrijk. Daarom houden we tijdens de reiniging van uw bedrijfspand ook rekening met het milieu. Sommige vervuiling vereist nu eenmaal een chemisch middel, maar het afvalwater waaraan het chemisch middel is toegevoegd vangen we op met bakken. Maar als het even kan, gebruiken we gewoon hogedrukreiniging om uw bedrijfspand weer schoon te maken!

Reinigingsmethode bij industriële reiniging

Een methode die we vaak inzetten is hogedrukreiniging. Hierbij wordt water verhit tot wel 150 graden. Het water wordt met hoge druk tegen het te reinigen oppervlak gespoten. De stoom die hierbij vrijkomt verwijdert de lichte vervuiling. Deze methode wordt gebruikt om alg, mos of resten van een klimop te verwijderen.

Zit er op uw bedrijfspand hardnekkige vervuiling? Dan gebruiken we vocht- en nevelstralen. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van hoge druk, maar dan met water én zand. Soms maken we gebruik van vocht- en nevelstralen met lage druk. Deze methode is geschikt voor verkleuring van bijvoorbeeld uw gevel. Is uw gevel geel geworden en wilt u de originele witte kleur weer terug? Nevelstralen met lichte druk is dan een goede methode.

Heeft u verfresten of roetaanslag op uw pand? Dan ontkomen we niet aan een chemisch middel voor de industriële reiniging. Tijdens een chemische reiniging brengen we het chemisch middel aan. Het middel zorgt ervoor dat de verfresten of roetaanslag oplost. Vervolgens spuiten we uw pand af met water. Het afvalwater vangen we op, omdat dit niet in de natuur mag komen. 

Helaas hebben sommige bedrijven te maken met vandalisme. Zoals graffiti op uw bedrijfspand. Het verwijderen van graffiti vereist specialistisch werk. De specialisten van Prova weten hoe ze de graffiti moeten verwijderen: dit gebeurt door middel van zandstralen. Om de zandstralen nog krachtiger te maken, voegen we een straalmiddel toe. Deze methode wordt alleen gebruikt bij zware vervuiling. 

Nabehandeling

Heeft u een duurzaam bedrijf? Zorg dan voor een duurzaam bedrijfspand. Het is natuurlijk fijn als de materialen op uw bedrijfspand langer meegaan. We adviseren dan ook een behandeling na de industriële reiniging. Ook hiervoor verschilt de methode. Dit is niet afhankelijk van de vervuiling, deze is tenslotte al weg. Deze nabehandeling is afhankelijk van het materiaal.

Zo adviseren we om een gevel na reiniging te impregneren. Hierbij wordt met lage druk een crème op de gevel aangebracht. Deze crème laten we langzaam uitharden. Hierna is een perfecte impregneerlaag ontstaan. Waarom een impregneerlaag?

 • De levensduur van de gevel verlengt

 • Vuil hecht zich minder makkelijk aan uw gevel

 • De gevel blijft langer schoon

 • De gevel wordt vochtafstotend

Maar niet alle materialen kunnen geïmpregneerd worden. Damwanden bijvoorbeeld vereisen een andere nabehandeling. En golfbeplating en sandwichpanelen krijgen na industriële reiniging ook een verschillende behandeling. Uw specialist adviseert u welke nabehandeling het beste is.

Neem direct contact met ons op!

Wat valt er onder industriële reiniging?

Ieder type reiniging binnen de industrie valt onder industriële reiniging. De specialisten van Prova maken voornamelijk de buitenkant van uw bedrijfspand schoon. We beschrijven hieronder de verschillende reinigingen voor uw bedrijfspand.

Onze specialisten maken vaak gevels schoon. Zo hebben we de gevels van onder andere Detailresult Groep Velsen in Noord-Holland en distributiecentrum Staples in Almere al gereinigd. Gevels zijn het visitekaartje van uw bedrijf. Een schone gevel is dus belangrijk. 

Ook voeren we regelmatig damwand reinigen uit. Deze worden steeds vaker gebruikt als dak- en gevelbeplating. Het voordeel is dat damwanden niet snel aangetast worden door het milieu. Mits u uw damwand regelmatig laat reinigen. Reinigen is noodzakelijk om de levensduur te verlengen en uw klanten een goede eerste indruk te geven. 

Bij onder andere Blanckendaell Tuitjenhorn in Noord-Holland hebben onze specialisten een dakreiniging uitgevoerd. Het regelmatig reinigen van uw dak is belangrijk, om verstopping in uw dakgoot te voorkomen. Dit verkleint tevens de kans op lekkage. Hoe we uw dak reinigen? Altijd aan de hand van een hoogwerker. Dit voorkomt beschadigingen aan uw dak en hiermee waarborgen we de veiligheid van onze specialisten. Ook voor de industriële reiniging van uw dak komen we eerst langs om het dak te inventariseren. We doen u een passende aanbieding en adviseren hoe het dak het beste gereinigd en nabehandeld kan worden. 

Verder komen de specialisten van Prova graag bij u langs voor glasbewassing. Glazenwassen is iets wat vaak wordt onderschat. Helemaal bij hoge bedrijfs- en kantoorpanden. U wilt tenslotte geen strepen op uw ramen en de hoogte is vaak een probleem. Maar niet voor de glazenwassers van Prova. Ook voor het glazenwassen hebben wij diverse methoden. Zo kunnen we de ramen traditioneel met de hand zemen, maar ook gebruik maken van een tuckerpool systeem. Een van onze adviseurs komt graag bij u langs om de methoden te bespreken. 

Industriële reiniging voor binnen mijn bedrijf

Niet alleen de buitenkant van uw bedrijfspand reinigen, maar ook de binnenkant? Voor het schoonmaken van wanden, vloeren en muren komen we ook graag bij u langs. Samen met een adviseur kunt u de mogelijkheden bespreken. 

Prova door heel Nederland

Wilt u uw bedrijfspand voorzien van een industriële reiniging of gevelreiniging van Prova? Dat kan! Waar uw pand ook gevestigd is in Nederland – Prova biedt reiniging in iedere plaats – onze specialisten komen graag bij u langs. Ook om eerst vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. 

Liever eerst meer informatie? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen 24 uur een reactie. Spoedreiniging nodig in Groningen, Limburg of ergens anders in Nederland? Bel 0548-234000.

Vrijblijvende offerte aanvragen voor industriële reiniging

Benieuwd wat een industriële reiniging kost? Vul dan onderstaand contactformulier in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur reactie.

Wilco Pijffers, Accountmanager Prova Reiniging

"Vraag een offerte aan en ontvang een scherpe aanbieding"


Wilco Pijffers, accountmanager Prova Reiniging
Gratis locatiebezoek