Vinkje_1

Deskundig en persoonlijk advies

Landkaart_Nederland_1

Wij werken door heel Nederland

Op zoek naar gevelreiniging?
  • Wij gaan echt iedere uitdaging bij gevelreiniging
  • Dat doen wij tegen een scherpe prijs
  • Overal in Nederland

Gevelreiniging

Prova Reiniging heeft jarenlange ervaring op het gebied van gevelreiniging en adviseren u daar graag in.
Direct een scherpe aanbieding ontvangen?

Gevelreiniging bij Prova

In de loop der jaren worden gevels van woningen en gebouwen vaak vies en vuil. Dit komt door het weer of bijvoorbeeld door vandalisme (zoals graffiti). Hier wilt u zo snel mogelijk vanaf. Een goed verzorgd en uiterst schoon gebouw is tenslotte het visitekaartje van uw bedrijf. Voordat u overgaat tot gevelreiniging, is het belangrijk om te weten dat er verschillende methoden zijn voor het reinigen van gevels. Wij komen dan ook graag bij u langs om te bepalen welke reinigingsmethode voor het reinigen van uw gevel volstaat. 

Vrijblijvend advies voor gevelreiniging

Prova reiniging heeft jarenlange ervaring op het gebied van gevelreiniging en adviseren u daar graag over. Door onze kennis en zeer specialistische aanpak heeft Prova voor ieder reinigingsvraagstuk de oplossing voor handen. Van gevelreiniging en impregneren tot het zandstralen van gevels. Bij gevelreiniging bedrijf Prova bent u aan het juiste adres. Afstand is voor ons geen enkel probleem: wij werken landelijk van Limburg tot Noord-Holland en van Zeeland tot Groningen.

De adviseurs van Prova komen geheel vrijblijvend bij u langs om te bekijken op welke manier de gevel van uw pand het beste gereinigd kan worden. Voor elk type vervuiling is vaak een andere manier van reinigen gewenst. Neem contact met ons op via 0548-234000 of vraag een vrijblijvende aanbieding aan (onderaan deze pagina). Binnen 24 uur ontvangt u dan van ons een reactie.

Gevelreiniging

Nauwkeurig onderzoek voorafgaand aan gevelreiniging

Voordat Prova overgaat tot het reinigen van de gevel doen wij altijd eerst een vrijblijvend onderzoek op locatie. Tijdens dit bezoek bekijken wij de gevel van uw pand en bepalen wij samen met u welke methode voor gevelreiniging in uw situatie het beste is. Het kiezen van de juiste reinigingsmethode is van groot belang. Met sommige gevelreinigingsmethodes doet u meer afbreuk aan de gevel dan dat deze er schoon van wordt. 

Bent u tevreden met ons advies over de te gebruiken reinigingsmethode? En is Prova het gevelreinigingsbedrijf waar u naar op zoek bent? Dan stemmen we tijdens ons locatiebezoek met u af wanneer de schoonmaak u het beste uitkomt. Tijdens de schoonmaak houden we rekening met de werkzaamheden op uw locatie. Zo kunnen de werkzaamheden ongestoord continueren.

Verschillende gevelreinigingsmethodes
Er zijn verschillende manieren om een gevel te reinigen. Het type vervuiling bepaalt welke methode het beste is om de gevel weer mooi schoon en netjes te krijgen. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het voordeel van bijvoorbeeld hogedrukreiniging is dat hier geen chemische middelen aan te pas komen, maar het nadeel is dat deze methode alleen geschikt is om lichte vervuiling te verwijderen van uw gevel. Zo geldt voor iedere reinigingsmethode verschillende voor- en nadelen.  

Daarom is een gedegen onderzoek vereist voordat wij overgaan tot het uitvoeren van de werkzaamheden. Wij komen graag bij u langs om te bekijken welke methode geschikt is. Dit locatiebezoek is geheel gratis en vrijblijvend. Ook een gratis en vrijblijvend advies ontvangen? Neem dan contact met ons op!

Gevelreiniging met stoom
Voor het reinigen van lichte vervuiling - zoals algen, mos of resten van een klimop - wordt vaak reiniging door middel van stoom ingezet. Bij deze manier van reinigen wordt het water verhit, vaak tot wel 150 graden. Daarna wordt het verwarmde water onder hoge druk tegen de gevel gespoten. De stoom die hierbij vrijkomt zorgt ervoor dat de lichte vervuiling loslaat van uw gevel. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen vervuilende of milieubelastende middelen worden gebruikt. Het ‘afvalwater’ kan gewoon worden weggespoeld. Reinigen met stoom is een reinigingsmethode die zeer vaak wordt toegepast. Deze manier van reinigen is ook wel bekend als industriele gevelreiniging.

Vocht- en nevelstralen
Naast gevelreiniging door middel van stoom kunnen wij de gevel van uw pand ook reinigen door middel van vocht- of nevelstralen. Bij vochtstralen wordt er onder hoge druk een mengsel van zand en water op uw gevel spoten. Deze manier van reinigen is net wat krachtiger dan stoomreiniging en hiermee kan ook hardnekkiger vuil worden verwijderd.

In sommige gevallen is nevelstralen de juiste oplossing om de gevel weer zijn originele kleur te geven. Prova zet nevelstralen in als het gaat om een heel oud pand met historische of monumentale waarde. De gevels van deze panden verkleuren vaak in de loop der jaren. Deze gevels vragen wel om een voorzichtige aanpak. U wilt uiteraard niet dat de reinigingsmethode sporen nalaat op uw prachtige monumentale pand. Nevelstralen - waarmee de gevel onder zeer lichte druk wordt gereinigd – is daarom een zeer geschikte reinigingsmethode. 

Chemische gevelreiniging
Bij chemische reiniging brengen wij een chemisch middel aan op de gevel. Dit middel zorgt ervoor dat al het vuil dat op de gevel aanwezig is oplost. Vervolgens wordt de wand afgespoten met water. Omdat het chemische reinigingsmiddel niet in de natuur mag komen, vangen wij het afvalwater op in bakken. Heeft u verfresten op uw pand of wat roetaanslag? Dan is chemische reiniging vaak de juiste methode om tot het beste resultaat te komen.

Zandstralen
Is uw wand zwaar vervuild door bijvoorbeeld graffiti? Het verwijderen van graffiti is vaak specialistisch werk. Zandstralen is één van de methodes om uw gevel hiervan te ontdoen. Zandstralen wordt alleen ingezet bij zeer zware vervuiling. Bij zandstralen wordt een straalmiddel toegevoegd aan het water. Deze combinatie wordt vervolgens onder zeer hoge druk tegen de gevel van het pand gespoten. Het toegevoegde middel maakt de straal krachtiger, waardoor de gevel makkelijker te reinigen is.

Gevelreiniging samen met impregneren

Het reinigen van de gevel wordt vaak in combinatie gedaan met impregneren. De twee belangrijkste redenen om uw gevel ook te behandelen met een impregneermiddel zijn dat de gevel langer schoon blijft en de levensduur wordt verlengd. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat onder andere algen, mos en ander vuil zich minder makkelijk hecht aan de gevel.

Daarnaast heeft gevelreiniging en impregneren het voordeel dat het minder sporen nalaat in de gevel van uw pand. Door het impregneren wordt de gevel vochtafstotend en dat is wel belangrijk in ons Nederlandse klimaat. De impregneerlaag wordt met behulp van lage druk (airless rolsysteem) op de gevel aangebracht. Daarna zal de crème binnendringen in het gesteente en langzaam uitharden. Hierdoor ontstaat de perfecte beschermende laag die ervoor zorgt dat de levensduur van uw pand wordt verlengd.

Gevelreiniging en voegwerkherstel

In de loop der jaren dringt krijgen steen voegwerk veel te verduren. O.a. neerslag, verkeersvervuiling en ongedierte tasten uw gevel aan. Na verloop van tijd kunnen voegdelen dan ook barsten en los komen te zitten. Om verdere aantasting van de gevel te voorkomen is het van belang het voegwerk tijdig te repareren. Zo voorkomt u ernstige schade en kan de gevel nog jaren mee.

Prova is van alle markten thuis en kan naast gevelreiniging ook uw voegwerk herstellen en de gevel impregneren. Zo heeft u een partner voor alle gevelreinigings- en onderhoudswerkzaamheden.

Gevelreiniging voor verschillende typen bedrijven

Prova heeft al bij verschillende bedrijven gewerkt aan het reinigen van gevels. Dit doen we niet alleen voor bedrijfspanden, maar ook voor distributiecentra, woonboulevards en hotels. Uitdagingen gaan wij hierbij niet uit de weg: dit zien we als een doel dat we graag behalen. Een voorbeeld daarvan is het strandhotel Center Parcs waarvoor wij 1500 meter gevel hebben gereinigd en geïmpregneerd. De hoogte van het hotel, maarliefst 35 meter, en de wind zorgde ervoor dat veiligheid van onze specialisten een belangrijk aspect werd tijdens de reiniging. Zulke uitdagingen gaan wij graag aan.

Ook reinigen wij regelmatig distributiecentra, waar laad- en losverkeer zich continue op het bedrijfsterrein bevindt. Werkzaamheden gaan door, dus een uitdaging voor ons is dat het verkeer geen hinder van de reiniging ondervindt. 

Heeft u voor ons een uitdaging voor gevelreiniging liggen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend locatiebezoek!

Onze uitdagende projecten
Prova Reiniging heeft veel ervaring met gevelreiniging en industriële gevelreiniging. Wij hebben dan ook al voor veel bekende opdrachtgevers mogen werken. Van Limburg tot Groningen en van Friesland tot Zeeland. En daar zijn wij trots op. Wij verwelkomen u dan ook graag in onze klantenkring.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de projecten die wij hebben mogen uitvoeren voor onze klanten? Bekijk dan onze projecten pagina.

U ziet dat wij naast gevelreiniging ook specialist zijn voor damwand reiniging, glasbewassing en dakreiniging. U kunt er dus ook voor kiezen om naast gevelreiniging direct de volledige buitenkant van uw bedrijfspand te reinigen. Wij komen graag bij u langs om te kijken waar uw opties liggen voor een industriële reiniging.

Vrijblijvende offerte aanvragen voor gevelreiniging?

Wilt u een scherpe aanbieding ontvangen voor gevelreiniging? Naast gevelreiniging kunt u bij Prova ook terecht voor hogedrukreiniging, dakreiniging, damwand reinigen, glasbewassing etc. Neem dan nu contact met ons op en vul onderstaand formulier in. Wij nemen, op werkdagen, binnen 24 uur contact met u op!