Vinkje_1

Deskundig en persoonlijk advies

Landkaart_Nederland_1

Wij werken door heel Nederland

Op zoek naar gevelreiniging?
  • Wij gaan echt iedere uitdaging bij gevelreiniging
  • Dat doen wij tegen een scherpe prijs
  • Overal in Nederland

Gevelreiniging

Prova Reiniging heeft jarenlange ervaring op het gebied van gevelreiniging en adviseren u daar graag in.
Direct een scherpe aanbieding ontvangen?

Gevelreiniging bij Prova

In de loop der jaren worden gevels van woningen en gebouwen vaak vies en vuil. Dit komt o.a. door het weer of bijv. vandalisme (graffiti). Hier wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf, een goed verzorgde en uiterst schoon gebouw is natuurlijk het visitekaartje van uw bedrijf. Maar voordat u overgaat tot het reiniging van een gevel is het belangrijk om te weten dat er verschillende methoden zijn om een gevel te reinigen.

Gevel Reiniging

Vrijblijvend advies gevelreiniging

Prova reiniging heeft jarenlange ervaring op het gebied van gevelreiniging en adviseren u daar graag in. Door onze kennis en zeer specialistische aanpak heeft Prova voor ieder reinigingsvraagstuk de oplossing voor handen. Van gevelreiniging en impregneren tot het gevel zandstralen. Bij ons bent u aan het juiste adres. Afstand is voor ons geen enkel probleem, wij werken landelijk van Limburg tot Noord-Holland en van Zeeland tot Groningen.

De adviseurs van Prova komen geheel vrijblijvend bij u langs om te bekijken op welke manier de gevel van uw pand het best gereinigd kan worden. Voor elk type vervuiling is vaak een andere manier van reinigen gewenst. Neem contact met ons op via 0548-234000 of vraag een vrijblijvende aanbieding aan (onderaan deze pagina). Binnen 24 uur ontvangt u van ons een reactie.

Nauwkeurig onderzoek voorafgaand aan gevelreiniging

Voordat Prova overgaat tot het reinigen van de gevel doen wij altijd eerst een vrijblijvend onderzoek op locatie. Tijdens dit bezoek bekijken wij de gevel van uw pand en bepalen samen met u welke methode in uw situatie het beste is. Het kiezen van de juiste reinigingsmethode is van groot belang, immers met sommige gevelreinigingsmethodes doet u meer aan afbreuk aan de gevel dan dat deze er schoon wordt

Verschillende gevelreinigingsmethodes

Er zijn verschillende manieren om een gevel te reinigen. De type vervuiling bepaalt welke methode het beste is om de gevel weer mooi schoon en netjes te krijgen. Elke methode heeft zijn eigen voor- of nadelen, daarom is geen gedegen onderzoek vereist voordat wij overgaan tot het uitvoeren van de werkzaamheden. Wij komen graag bij u langs om te bekijken welke methode geschikt is. Dit locatiebezoek is geheel gratis en vrijblijvend. Bent u op zoek naar een gevelreiniging bedrijf. Neem dan contact op met Prova!

Gevelreiniging met stoom

Voor het reinigen van lichte vervuiling als bijv. alg, mos of resten van een klimop wordt vaak reiniging door middel van stoom ingezet. Bij deze manier van reinigen wordt het water verhit, vaak tot wel 150 graden. Daarna wordt het verwarmde water onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen vervuilende of milieubelastende middelen worden gebruikt. Het ‘afvalwater’ kan gewoon worden weggespoeld. Reinigen met stoom is een reinigingsmethode die zeer vaak wordt toegepast.

Vocht- en nevelstralen
Naast gevelreiniging door middel van stoom kun de gevel van uw pand ook gereinigd worden door middel van vocht- of nevelstralen. Bij vochtstralen wordt er onder hoge druk een mengsel van zand- en water op uw gevel spoten. Deze manier van reinigen is net wat krachtiger dan stoomreiniging en hiermee kan ook hardnekkiger vuil worden verwijderd.

In sommige gevallen is nevelstralen de juiste oplossing om de gevel weer zijn originele kleur te geven. Prova zet nevelstralen vaak is als het gaat om een heel oud pand met historische of monumentale waarde. Nevelstralen is een reinigingsmethode waarmee de gevel onder zeer lichte druk wordt gereinigd. Immers u wilt toch niet dat de reinigingsmethode sporen nalaat op uw prachtige monumentale pand?

Chemische gevelreiniging

Bij chemische reiniging brengen wij een chemisch middel aan op de gevel. Dit middel zorgt ervoor dat al het vuil wat op de gevel aanwezig is oplost. Vervolgens wordt de wand afgespoten met water. Omdat het reinigingsmiddel niet in de natuur mag komen wordt het afvalwater opgevangen in bakken en weer schoongemaakt. Heeft u verfresten op uw pand of wat roetaanslag? Dan is chemische reiniging vaak de juiste methode op tot het beste resultaat te komen.

Zandstralen
Is uw wand zwaar vervuild door bijvoorbeeld graffity? Het verwijderen van graffity is vaak specialistisch werk. Zandstralen is een van de methodes om uw gevel te ontdoen van graffity. Zandstralen wordt alleen ingezet bij zeer zware vervuiling. Bij zandstralen wordt er water samen met een straalmiddel onder zeer grote druk tegen de gevel van het pand gespoten. Door het toegevoegde middel wordt de straal krachtiger en wordt de gevel makkelijker gereinigd.

Gevelreiniging samen met impregneren

Het reinigen van de gevel wordt vaak in combinatie gedaan impregneren. De twee belangrijkste redenen om ook uw gevel te impregneren zijn dat de gevel langer schoon blijft en de levensduur wordt verlengd. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat o.a. alg, mos en ander vuil zich minder makkelijk hecht op de muur.

Daarnaast heeft impregneren het voordeel dat het weer minder sporen nalaat in de gevel van uw pand. Door het impregneren wordt de gevel vochtafstotend en dat is wel belangrijk in ons Nederlandse klimaat. De impregneerlaag wordt met behulp van lage druk (airless rolsysteem) op de gevel aangebracht. Daarna zal de crème binnendringen in het gesteente en langzaam uitharden. Hierdoor ontstaat de perfecte beschermende laag die ervoor zorgt dat de levensduur van uw pand wordt verlengd.

Onze uitdagende projecten
Prova Reiniging heeft veel ervaring met gevelreiniging en industriële gevelreiniging. Wij hebben dan ook al voor veel bekende opdrachtgevers mogen werken. Van Limburg tot Groningen en van Friesland tot Zeeland. En daar zijn wij trots op, wij verwelkomen u dan ook graag in onze klantenkring.

Bekijk hier drie verschillende gevelreinigingsprojecten:

Vrijblijvende offerte aanvragen voor gevelreiniging?

Wilt u een scherpe aanbieding ontvangen voor gevelreiniging? Naast gevelreiniging kunt u bij Prova ook terecht voor hogedrukreiniging, dakreiniging, damwand reinigen, glasbewassing etc. Neem dan nu contact met ons op en vul onderstaand formulier in. Wij nemen, op werkdagen, binnen 24 uur contact met u op!