Vinkje_1

Deskundig en persoonlijk advies

Landkaart_Nederland_1

Wij werken door heel Nederland

Schermafbeelding 2021-04-06 om 08.29.20

Prova Reiniging is uw persoonlijke specialist in het hydrofoberen van gevels!

  • Wij gaan echt iedere uitdaging aan
  • Dat doen wij tegen een scherpe prijs
  • Overal in Nederland

Hydrofoberen

Prova Reiniging heeft jarenlange ervaring op het gebied van hydrofoberen en adviseren u graag.
Direct een scherpe aanbieding ontvangen?

   Wij werken door heel Nederland

Hydrofoberen
Het hydrofoberen van een gevel is een noodzakelijk onderdeel van het onderhoud en beheer van de gevel. Hydrofoberen heeft als doel de gevel te beschermen tegen vocht en regen van buitenaf. Bij een gevel die veelvuldig aan vocht onderhevig is ontstaan in de loop der jaren (ernstige) vochtproblemen. Deze vochtproblemen tasten uiteindelijk het voegwerk en de stenen aan. Met hydrofoberen maak je de gevel waterafstotend en voorkom je dergelijke problemen!

hydrofoberen gevel

Wat is hydrofoberen?

Als we het hebben over de wat-vraag, wat is hydrofoberen, dan kom je eigenlijk direct uit bij het doel van hydrofoberen. Het waterafstotend maken van de gevel. Veel gevels van woningen of bedrijfspanden verkleuren als er net een flinke regenbui is geweest. Dit vocht trekt door de steen heen naar binnen en kan zelfs zorgen voor schimmel of andere overlast aan de binnenzijde van de muur. Zeker als de gevel enkelsteens is en geen spouwmuur heeft.

Met hydrofoberen zorg je ervoor dat de gevel waterafstotend wordt. Zo voorkom je dat het vocht de gevel binnentrekt en (flinke) schade veroorzaakt. Hydrofoberen is dan ook niets anders dan het aanbrengen van een vochtafstotend middel op de buitenzijde van de gevel. Zo sluit je de woning of het pand af voor vocht van buitenaf, echter het vocht van binnen kan wel vrij naar buiten.

Gevel hydrofoberen, levensduur van 10 tot 15 jaar

Gemiddeld genomen zorgt gevel hydrofoberen ervoor dat de gevel zo’n 10 tot 15 jaar beschermt blijft tegen vocht. Dit is onder andere afhankelijk van het type metselwerk en de hoeveelheid hydrofobeer middel die op de gevel is aangebracht.

Meer informatie of scherpe aanbieding ontvangen voor hydrofoberen?

Wilt u meer informatie over gevel hydrofoberen? Onze experts staan graag voor u klaar, maak hier een vrijblijvende afspraak of bel met 0548 234 000.

USP-prova-form