Vinkje_1

Deskundig en persoonlijk advies

Landkaart_Nederland_1

Wij werken door heel Nederland

Schermafbeelding 2021-04-06 om 08.29.20
Op zoek naar gevelreiniging?
  • Wij gaan iedere uitdaging aan bij gevelreiniging
  • Dat doen wij tegen een scherpe prijs per m2
  • Overal in Nederland

Gevelreiniging

In de loop der jaren worden gevels van woningen en gebouwen vaak vies en vuil. Dit komt door het weer of bijvoorbeeld door vandalisme (zoals graffiti). Wilt u hier vanaf? Dan is gevel reiniging de oplossing. Gevel reinigen is het verwijderen van aanslag en vervuiling op uw gevel. Oftewel: de buitenmuur schoonmaken. Dak- en gevelreiniging wordt in Nederland steeds vaker uitgevoerd, omdat het een belangrijke vorm van onderhoud is. U kunt de gevelreiniging zelf doen, maar u kunt het ook laten doen door de gevelreinigers van Prova. Tot het takenpakket van uw gevelspecialist behoort onder andere gevelreiniging en impregneren. In de afbeelding hieronder ziet u de gevelreiniging voor en na.

Wij vertellen u graag meer over de gevel laten reinigen, de gevelreiniging kosten, de verschillende methodes voor het reinigen van je gevel, impregneren en het voegwerkherstel.

Prova Reiniging is dé vakspecialist

Creatieve oplossingen voor ieder vraagstuk

Service van het allerhoogste niveau

Korte lijnen, direct communiceren

Passend advies voor iedere situatie

Wat zijn de gevelreiniging kosten?

De gevelreiniging kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling en de reinigingsmethode. In het schema hieronder vindt u een indicatie voor kosten gevelreiniging per m². Ook zijn de kosten voor gevelreiniging en voegen en impregneren per m² in het schema opgenomen. Dit zijn indicatiekosten. Wilt u weten wat het u kost om de gevel te laten reinigen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dit kan door het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen. Wilt u de buitenmuren reinigen van de hele buitenzijde van uw pand of woning? Combineer dan dak- en gevelreiniging. Voor meer informatie daarover of de prijs daarvan per m² kunt u contact met ons opnemen.

Wilt u een uitgebreider overzicht?

Bekijk dan de gevelreiniging kosten pagina. Op deze pagina vindt u meer prijzen om de gevel te laten reinigen.

Gevel reinigen en impregneren
50 - 100 m²
100 - 150 m²
Kosten aantal m² excl. BTW
€ 950,- excl. BTW
€ 1.400,- excl. BTW
Bedrijfspand gevelbeplating
0 – 500 m²
500 – 1000 m²
Kosten aantal m² excl. BTW
€ 1.100,- excl. BTW
€ 1.950,- excl. BTW

Ontvang binnen 1 werkdag een prijsindicatie voor gevelreiniging

  • Type gevel

Waarom moet ik mijn gevel laten reinigen?

Voor zowel particulieren als bedrijven is gevelreinigen belangrijk. Een schone gevel zorgt tenslotte voor een frisse uitstraling en een betere staat van de gevel. Dit zorgt ervoor dat de waarde van uw pand verhoogt. Ook voorkomt reiniging gevel toekomstige schade, zoals scheuren in de gevel of vochtplekken in uw pand/woning. Daarnaast verlengt de levensduur van uw pand door reinigen gevel.

De gevel laten reinigen door gevelreinigers van Prova heeft diverse voordelen.

Juiste reinigingsmethode:
Een specialist weet welke reinigingsmethode hij het beste kan gebruiken om de gevel te reinigen. Wanneer de verkeerde reinigingsmethode wordt toegepast, kan dit afbreuk doen aan de gevel. De specialisten van Prova voorzien u van het beste advies voor de juiste reinigingsmethode.

Professionele reinigingsmiddelen:
Prova werkt met een professioneel gevelreiniging middel. Ook hebben wij alle middelen beschikbaar om de reiniging uit te voeren. Wilt u zelf uw muur reinigen? Gevelreiniging zelf doen brengt vaak nog kosten met zich mee, zoals de kosten voor het huren van een hogedrukreiniger. Mocht de zelf uitgevoerde reiniging fout gaan, brengt dit kosten met zich mee om de gevel te laten repareren.

Gevelreiniging en impregneren:
Zodra de gevel is gereinigd, is het van belang om deze daarna te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de gevel vochtafstotend wordt en vuil zich minder makkelijk hecht. Door de gevel te impregneren hoeft de gevel in het vervolg minder vaak gereinigd te worden. De gevelreinigers van Prova kunnen dit direct na de gevel reiniging voor u doen. Naast impregneren gaan gevelreiniging en voegen hand in hand. Herstellen van voegwerk voorkomt net als impregneren en gevel reinigen ernstige schade, waardoor uw gevel langer mee gaat.

Diverse soorten gevelreiniging vraagt om verschillende gevelreiniging methodes

Er zijn verschillende manieren voor gevel reinigen. Het type of soort vervuiling bepaalt welke methode het beste is om de gevel weer mooi schoon en netjes te krijgen. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het voordeel van bijvoorbeeld hogedrukreiniging is dat hier geen chemische middelen aan te pas komen (zoals bij chemisch reinigen wel het geval is). Het nadeel is dat deze methode alleen geschikt is om lichte vervuiling te verwijderen van uw gevel. Zo geldt voor iedere reinigingsmethode verschillende voor- en nadelen. Hieronder lichten we de verschillende vormen van gevelreiniging toe.

Gevel reiniging met stoom

Voor het reinigen van lichte vervuiling - zoals algen, mos of resten van een klimop - wordt vaak reiniging door middel van stoom ingezet. Bij deze manier van reinigen wordt het water verhit tot 150 graden. Daarna wordt het verwarmde water onder hoge druk tegen de gevel gespoten. De stoom die hierbij vrijkomt zorgt ervoor dat de lichte vervuiling loslaat van uw gevel. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen vervuilende of milieubelastende middelen worden gebruikt bij het buitenmuur schoonmaken. Het ‘afvalwater’ kan gewoon worden weggespoeld. Gevel reinigen met stoom is een reinigingsmethode die zeer vaak wordt toegepast. Deze manier van reinigen is ook wel bekend als industriële gevelreiniging.

prova-betrouwbare-werkwijze
gevelreiniging

Vocht- en nevelstralen

Naast gevel reiniging door middel van stoom kunnen wij de gevel van uw pand ook reinigen door middel van vocht- of nevelstralen. Bij vochtstralen wordt er onder hoge druk een mengsel van zand en water op uw gevel gespoten. Deze manier van de buitenmuur schoonmaken is net wat krachtiger dan stoomreiniging. De stralen zijn krachtiger en daarmee kan ook hardnekkig vuil worden verwijderd.

In sommige gevallen is nevelstralen de juiste oplossing om de gevel weer zijn originele kleur te geven. Prova zet nevelstralen in als het gaat om een heel oud pand met historische of monumentale waarde. De gevels van deze panden verkleuren vaak in de loop der jaren. Deze gevels vragen wel om een voorzichtige aanpak. U wilt uiteraard niet dat de reinigingsmethode sporen nalaat op uw prachtige monumentale pand. Nevelstralen - waarmee de gevel onder zeer lichte druk wordt gereinigd – is daarom een zeer geschikte manier van gevel reinigen.

Chemisch reinigen

Heeft u verfresten op uw pand of wat roetaanslag? Dan is chemisch reinigen vaak de juiste methode om tot het beste resultaat te komen. Bij chemisch reinigen brengen wij een chemisch middel aan op de gevel. Dit gevelreinigingsmiddel zorgt ervoor dat al het vuil dat op de gevel aanwezig is oplost. Vervolgens wordt de wand afgespoten met water. Omdat het chemische gevelreiniging middel niet in de natuur terecht mag komen, vangen wij het afvalwater op in bakken.

Vragen-wilco-2-1

Vragen? Neem contact op met Wilco Pijffers van Prova Reiniging.

gevelreiniging

Graffiti verwijderen met zandstralen

Is uw wand zwaar vervuild door bijvoorbeeld graffiti? Zandstralen is één van de methodes om uw gevel hiervan te ontdoen. Graffiti verwijderen is vaak specialistisch werk. Daarom wordt zandstralen alleen ingezet bij zeer zware vervuiling. Bij zandstralen wordt een straalmiddel toegevoegd aan het water. Deze combinatie wordt vervolgens onder zeer hoge druk tegen de gevel van het pand gespoten. Het toegevoegde middel maakt de straal krachtiger, waardoor de gevel makkelijker te reinigen is.

Gevelreiniging en impregneren

Gevelreiniging en impregneren wordt vaak in combinatie gedaan. De twee belangrijkste redenen om uw gevel ook te behandelen met een impregneermiddel, zijn dat de gevel langer schoon blijft en de levensduur wordt verlengd. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat onder andere algen, mos en ander vuil zich minder makkelijk hecht aan de gevel.

Daarnaast heeft gevelreiniging en impregneren het voordeel dat het minder sporen nalaat in de gevel van uw pand. Door het impregneren wordt de gevel vochtafstotend. De impregneerlaag wordt met behulp van lage druk (airless rolsysteem) op de gevel aangebracht. Daarna zal de crème binnendringen in het gesteente en langzaam uitharden. Hierdoor ontstaat de perfecte beschermende laag, die ervoor zorgt dat de levensduur van uw pand wordt verlengd.

Gevelreiniging en voegen

Ook gevelreiniging en voegen wordt vaak in combinatie gedaan. In de loop der jaren krijgt stenen voegwerk veel te verduren. Onder andere neerslag, verkeersvervuiling en ongedierte tasten uw gevel aan. Na verloop van tijd kunnen voegdelen gaan barsten en los komen te zitten. Om verdere aantasting van de gevel te voorkomen, is het van belang het voegwerk tijdig te repareren. Zo voorkomt u ernstigere schade en kan de gevel nog jaren mee.

Prova is van alle markten thuis en kan naast gevel reiniging ook uw voegwerk herstellen en de gevel impregneren. Zo heeft u een gevelreiniging bedrijf voor alle gevelreinigings- en onderhoudswerkzaamheden.

prova-betrouwbare-werkwijze

Daarom kiest u voor Prova Reiniging

15
Meer dan 15 jaar ervaring
5.530.000
Meer dan 5.530.000 meter gereinigd
1910
Meer dan 1910 gebouwen gereinigd
24
Reactie binnen 24 uur

Vrijblijvend advies van Prova

Wilt u een scherpe aanbieding ontvangen voor het reinigen van uw pand of woning? Neem dan nu contact met ons op en vul onderstaand formulier in. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op!

USP-prova-form

Uitdagende projecten, door het hele land heen

Prova Reiniging is een landelijk werkend reinigingsbedrijf met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in o.a. gevelreiniging, dakreiniging, damwand reiniging, hogedrukreiniging en industriële reiniging. Bekijk hier enkele van onze uitdagende projecten. Klik op de afbeelding voor meer informatie over het project.